dimarts, 14 d’abril del 2015

GINECEU, un llibre de Lali Pantone i Marc Egea




“Gineceu”

Autors: Lali Pantone (il·lustracions) i Marc Egea (haikus)
Editorial: Tinta Invisible
Dissenyador: Francesc Cardenyes
Correctora: Eva Sànchez

*******
Diuen que una imatge val més que mil paraules... 
Imagina't que pot passar quan es combinen!

Gineceu és un llibre que neix de col·laboració entre la il·lustradora Lali Pantone i el músic Marc Egea. Recull 28 dibuixos realitzats a tinta i 27 haikus i un tanka, que interpretant-se mútuament generen una sinergia a voltes surrealista però gens mancada de sentit.

Cada llibre és una peça única ja que conté diverses il·lustracions amb detalls acolorits a mà. A més, els autors han volgut que tot aquell qui tingui Gineceu entre les mans pugui completar l'obra, i per això han deixat espais en blanc destinats a aquesta finalitat.

*******

Ara fa prop de dos anys em trobava immersa en una sèrie de dibuixos que no sabria dir d’on venien, perquè la majoria de les meves idees apareixen espontàniament del no res i s’allunyen molt del pensament.

I així, amb aquesta manera de fer, va sorgir una nova idea i vaig trucar a en Marc Egea per proposar-li que escrivís un haiku per cada un dels meus dibuixos.

Vam estar tres mesos enviant-nos haikus i dibuixos, tant engrescats, que al final vam perdre l’ordre i de sobte apareixia un haiku espontani amb un dibuix encara per fer.

Com que tot procés creatiu no acaba fins que no es comparteix amb els altres, un cop finalitzada la feina vam començar a organitzar exposicions itinerants:

El 4 de maig del 2013 vam inaugurar a la Sala Ramona l’exposició “35 camells”, que va anar seguida de les exposicions “Gineceu” a Can Castelló i “{interval}” a l’Hospital del Mar.


                

Van ser uns mesos d’anar amunt i avall amb les obres i estàvem molt contents per la rebuda i acceptació que havíem tingut... tant, que vam decidir anar una mica més enllà i fer-ne un llibre.

Per aquest motiu a finals de l’any passat vam engegar una campanya a Verkami, que va ser tot un èxit, on amics, familiars, coneguts i desconeguts ens van donar el seu suport per poder tirar endavant el projecte. Entre ells, La Casa Sagnier, que dins del seu programa de recolzament a projectes emprenedors juntament amb l’equip de Verkami, ens va oferir el seu espai per poder presentar “Gineceu”.


Un cop acabada la campanya, encara quedava un munt de feina per fer: disseny, maquetació, correccions, edició... I aquí ens van ajudar en Francesc Cardenyes, en Ricard Ibernon i l'Eva Sànchez.

I entre maquetes, mails, reunions i alguna cerveseta vam enllestir la feina i ja el tenim aquí!




A tots vosaltres:

Toni Pedragosa, Susanna Diaz i Emili Corral, Eugènia Carrasco, Elena, Isabelle Garcia, Andrea Pascual Camps, Àlvaro Domínguez Díaz, Sarah, Sujan, Cai i Jordi, Josep Mª i Cristina, Sergi i Nuri, Jordi Tarradellas, la Caseta Groga, Jèssica Ayala, Jordi Baltà Portolés, Patrick  i Néne Jaques, Sixte Ruiz, Joan Danés, Manolo Pérez Galiana, Marc Sagristà, Núria Melero, Salvador Giralt, Maruxi, Joan Vives, Germán Díaz, Antoni Pedragosa i Blanca Arteta, Jaume Montserrat, Vika Kleiman, Clara Garí, Xènia Ferrando, Jan Ferrando, Olga Herrero i Joan Ferrando, Julia, Teresa Miarnau, Mireia Ruiz, Teresa Casadevall i Ferran Armengol, Jenny i Aitor, Carla Cruells, Pere Fornells Miquel, Xavi Figueras, Glòria Druguet Tantinyà, Jordi Dorca Dorca, Mònica de Dalmau Mommertz, Magali, Eric, Milo i Lila, Maite Bosch, Àngels, Myriam, Ricard Ibernon, Mont Plans, Cristina Méndez Casanova, Mertxe i Cris Arteta, Marina Albero, Andreu Biset Peiró i Roser Maresma Casellas, Joan Puigdefàbrega, Marta González, Maria Bellmunt, la iaia de l'Alex i del Jack, Loreley Bertran, Conxita Esquerdo i Carlos Herrero, Imma, Mª Luisa López Hernández,  Aina i Marcel, Íngrid Herrero Maita, Maria i Robert, El Pedrís Associació Cultural, Xavier Escribano, Iñigo Santamaría, Babi Rodríguez, Ferran Solà BonshomsElena Navarro Solé, Xavi Sabaté i  Cira Piquer, Jose Llopis, Fátima Miranda i la família Verkami,

sempre agraïts per haver-nos recolzat en la realització d'aquest projecte!


Dates programades (fins al moment) per la presentació del llibre:


GINECEU#1 // 18 d'abril a les 12h
Vermut + música + lectura de haikus a càrrec de Marc Egea i Oriol Sauleda 
Lloc: 
C/ Lleó 6, baixos (Barcelona)

GINECEU#2 // 21 d'abril a les 19:30h
Copa de cava + performance a càrrec de Marc Egea, Lali Pantone i Oriol Sauleda
LLoc:
C/Brusi 51-61 (Barcelona)

GINECEU#3 // 23 d'abril a les 12:30h
Signatura del llibre + música a càrrec de Marc Egea
Lloc:
Parada de la Llibreria Pròleg
Plaça Sant Jaume, cantonada C/ Ciutat (Barcelona)

GINECEU#4 // 6 d'octubre a les 20h
Música + dibuix en directe a càrrec de Marc Egea, Agustí Martínez i Lali Pantone
Lloc:
TPK Art i Pensament Contemporani
Avda Josep Tarradellas 44 (Hospitalet de Llobregat)